top of page

ANMELDELSER OG OMTALER

Billede fra omtalelse af SORA i avisen Information 16/11-2023
Anmeldelse af SORA som medvirkende til koncert med Guldimund i november 2023
Anmeldelse fra Gaffa om SORA som medvirkende til koncert med Guldimund i november 2023
Annonce om SORAs etablering og debutkoncert i lokalavis
Annonce om SORAs etablering og debutkoncert i lokalavis

PRESSETEKST

To af landets mest prominente og prisvindende pigekor slår sig sammen med ambitionen om at blive Danmarks bedste kvindekor under navnet SORA under ledelse af Birgitte Næslund Madsen. Sora betyder søster på latin og er et stærkt signal om det fællesskab og den samhørighed, der findes i et kor, og samtidig er ordet på finurlig vis AROS (det gamle navn for Aarhus) stavet bagfra. I september 2023 debuterer SORA i Skt. Johannes Kirke og derudover byder efteråret på en koncert til De Dødes Dag med Aarhus Provsti, koncertturné med Guldimund, julekoncert i Musikhuset samt i Sct. Michaelis i Hamborg. I har nu muligheden for at være nogle af de første til at booke koret til koncerter i 2024 og 2025. 


Aarhus Pigekor, som sidste år kunne fejre 20 års jubilæum og EVE, som i år kan fejre 15 års jubilæum, slår fra august 2023 kræfterne sammen og har store ambitioner i koret, som kommer til at tælle 50 sangere. Med så stort og stabilt et kor bestående af dygtige unge sangere, er der mulighed for en meget større volumen og for at opføre satser og værker, som gør sig godt for mange stemmer. 


SORAs repertoire vil bestå af både klassiske satser for kvindekor, nyere kompositionsmusik for kvindestemmer samt folkemusikalske satser fra Danmark, Norden og andre lande. SORA hviler altså på 3 hovedsøjler af både tradition, fornyelse og folkelighed, som publikum vil opleve til hver koncert. Centralt for koret er også at videreføre traditionen fra både Aarhus Pigekor og EVE, som begge har arbejdet og eksperimenteret med koncertoplevelsen. Publikum vil opleve en varieret koncert med overraskende momenter, nye bekendtskaber men også gen-kendelighed, og med koreografiske elementer og vekslen mellem det vilde og det inderlige, det smukke og det stærke.

PRESSEFOTOS 

Fotograf: Alexander Håkansson         02-12-2023
bottom of page