top of page

S O R A 

SORA er et aarhusiansk kvindekor ledet af dirigent Birgitte Næslund Madsen. Korets repertoire spænder lige fra klassiske korværker og europæisk folkemusik til alternative og moderne kompositioner.

 

SORA er et ganske nyetableret kor, født af sammensmeltningen mellem koret EVE og det tidligere Aarhus Pigekor. Begge kor har haft betydelige roller i det aarhusianske kormiljø. Navnet SORA kommer fra det latinske ord for 'søster', og er dertil Aros, det gamle bynavn for Aarhus, stavet bagfra. 

 

I september 2023 havde SORA sin debutkoncert. Det blev startskuddet på korets arbejde, og der er allerede mange spændende projekter i vente.

IMG_2858.JPG
For SORA er et stærkt og positivt fællesskab et vigtigt element og et evigt udgangspunkt for vores fælles arbejde med kormusikken. 

Korets oprindelse

Om sammenlægningen af korene Aarhus Pigekor og EVE

EVE logo
Aarhus Pigekor logo
SORA logo

I sommeren 2023 sammenlagdes to af Aarhus' samt landets dygtigste og bedste kor, nemlig Aarhus Pigekor og EVE, sig sammen til det, der i dag går under navnet SORA. Sidste år kunne Aarhus Pigekor fejre 20 års jubilæum, og EVE ville i år have 15 år jubilæum. 
 
Begge kor er oprindeligt pigekor, men da begge kor er gode til at fastholde deres sangere i mange år, tæller begge kor efterhånden en overvægt af sangere, som befinder sig over de 20 år. “Begge kor er teknisk set mere ‘kvindekor’ end pigekor, så nu er det tid til at skifte identitet” – Birgitte Næslund Madsen.
 

Det nye, aarhusianske kor SORA beror således på en stærk ambition om at blive Danmarks bedste kvindekor. 

Sangere i SORA 

bottom of page